Välkommen till Boiwes hemsida om tillverkning av: Öl, cider, vin, ost och annat

 
 

Tillhör du någon av dom som har smakat hemmagjort på någon fyllefest någon gång? Smakade det jäst och hade en gråaktig ton? Är du en av dom som dömt ut hemmagjort för att det inte har inneburit någon smaksensation när du druckit drycker som passar in på beskrivningen av föregående frågeställningar? Det du i så fall har smakat är vin/cider/öl som gjorts bara för att få fram alkohol billigt, när man påskyndar processen när det gäller jästa drycker försämras resultatet oerhört, det är det ”påskyndade” vinet som get hemmagjort vin/cider/öl sitt dåliga rykte.


Om du tillför den gruppen som gör alkohol hemma för alkoholens skull kommer du inte ha något nöje av den här hemsidan. Om du däremot är intresserad att börja tillverka eget öl/cider/vin för att få kontroll över vad du dricker, för nöjes skull eller vill ha bra dricka billigt kan den här sidan intressera dig. Här kommer nämligen många recept att läggas upp, komplett med guider och vägledande bilder. Du kommer också kunna följa mina tillverkningar i bloggen.

Hemmagjort behöver inte vara grådaskig bult